Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Drömmar

Recept på klassisk spröd småkaka, som funnits på kakfaten i många år. Vi förstår varför!

Vote
(11)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till ca 40 st

Räcker till...

ca 40 st

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 dl rapsolja (eller annan olja med neutral smak)
  • 1 tsk Dr. Oetker Hjorthornssalt
  • ca 4 dl vetemjöl
Dekoration
  • 20 st Dr. Oetker skållad mandel
  1. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i taget. Blanda hjorthornssalt med mjölet och rör ned det i degen. Rör samman till en deg som håller ihop och låt den vila en stund i kylskåpet.

  2. Dela mandlarna på längden.

  3. Rulla ut degen i 2 längder. Skär dem i bitar och forma dem till bollar. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Tryck fast en halv skållad mandel i varje kaka.

  4. Grädda i 150 grader mitt i ugnen ca 20 minuter.