Bild på Dubbelt så goda

Dubbelt så goda

Stina
tors, 2010-05-13 10:18

En dubbel nötkaka med en ljuvlig kaffesmakande kräm

Receptet ger

ca. 35
st
kakor

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kakor

Ingrediens

  • 100 g hasselnötter
  • 100 g sötmandel
  • 4 dl florsocker
  • 4 st äggvitor

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl kallt kaffe
  • 1 st äggula
  • 125 g mjukt smör
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Steg 1
    Sätt ugnen på 175 grader.
       Mal hasselnötter och mandel. Blanda med florsockret.

  2. Steg 2
    Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner nötblandningen.
       Klicka ut ca. 70 st teskedsstora klickar av smeten på bakplåtspappersklädda plåtar.

  3. Steg 3
    Grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter. Låt sedan kakorna svalna på plåten under tiden som du gör krämen som ska vara emellan kakorna.

  4. Steg 4
    Häll kaffet i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Låt sjuda 2-3 minuter tills blandningen blir krämig. Låt sedan svalna och rör i äggulan. Rör smör och socker smidigt, med elvisp, och tillsätt sedan lite i taget utav kaffekrämen tills allt är blandat. 

  5. Steg 5
    Lägg ihop kakorna 2 och 2 med en klick kräm emellan. Kakorna förvaras i frysen.

    LYCKA TILL!

Supergoda!

Supergoda!

Toppengoda , bjag älskar dem.

Toppengoda , bjag älskar dem. Blev bjuden hos en god vän. Måste genast baka kakorna till mig sjölv.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.