Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(29)

Dubbelt så goda

En dubbel nötkaka med en ljuvlig kaffesmakande kräm

Stina

Vote
(29)

Räcker till ca. 35 st kakor

Räcker till...

ca. 35 st kakor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Kakor
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g sötmandel
  • 4 dl florsocker
  • 4 st äggvitor
Fyllning
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl kallt kaffe
  • 1 st äggula
  • 125 g mjukt smör
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  1. Steg 1
    Sätt ugnen på 175 grader.
       Mal hasselnötter och mandel. Blanda med florsockret.

  2. Steg 2
    Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner nötblandningen.
       Klicka ut ca. 70 st teskedsstora klickar av smeten på bakplåtspappersklädda plåtar.

  3. Steg 3
    Grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter. Låt sedan kakorna svalna på plåten under tiden som du gör krämen som ska vara emellan kakorna.

  4. Steg 4
    Häll kaffet i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Låt sjuda 2-3 minuter tills blandningen blir krämig. Låt sedan svalna och rör i äggulan. Rör smör och socker smidigt, med elvisp, och tillsätt sedan lite i taget utav kaffekrämen tills allt är blandat. 

  5. Steg 5
    Lägg ihop kakorna 2 och 2 med en klick kräm emellan. Kakorna förvaras i frysen.

    LYCKA TILL!