Dubbelt så goda
En dubbel nötkaka med en ljuvlig kaffesmakande kräm
Räcker till ca. 35 st kakor
ca. 35 st kakor
Ingredienser
Så gör du
Kakor
- 100 g hasselnötter
- 100 g sötmandel
- 4 dl florsocker
- 4 st äggvitor
Fyllning
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl kallt kaffe
- 1 st äggula
- 125 g mjukt smör
- ½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Steg 1
Sätt ugnen på 175 grader.
Mal hasselnötter och mandel. Blanda med florsockret.Steg 2
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner nötblandningen.
Klicka ut ca. 70 st teskedsstora klickar av smeten på bakplåtspappersklädda plåtar.Steg 3
Grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter. Låt sedan kakorna svalna på plåten under tiden som du gör krämen som ska vara emellan kakorna.Steg 4
Häll kaffet i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Låt sjuda 2-3 minuter tills blandningen blir krämig. Låt sedan svalna och rör i äggulan. Rör smör och socker smidigt, med elvisp, och tillsätt sedan lite i taget utav kaffekrämen tills allt är blandat.Steg 5
Lägg ihop kakorna 2 och 2 med en klick kräm emellan. Kakorna förvaras i frysen.LYCKA TILL!