Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Festmaränger

Dessa maränger är spröda och får en liten seghet på slutet när man äter dem.

Kan göras utan smaksättning eller med, och också garneras. Låt fantasin få flöda!

hagetsfika.blogg.se

Vote
(3)

Räcker till 40 st normalstora maränger

Räcker till...

40 st normalstora maränger

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st äggvitor
  • 1 dl socker
Smaksättning
  • 1/2 - 1 tsk lakritspulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 25 gram smält mörk choklad 70 %
Garnering
  • Strössel Dr. Oetker
  • karamellfärg Dr. Oetker
  • Sätt 125 grader på vanlig ugn eller 100 grader för varmluftsugn.

    Häll äggvitorna i en torr och fettfri skål.

    Tillsätt ca 1/3 av sockret och vispa tills det har blivit fast och hårt skum, ( du ska kunna vända på skålen utan att det rinner ut ).

    Vänd försiktigt ner resten av sockret.

    OBS !

    Om du nu vill smaksätta gör du det i smeten, eller spritsar ut och garnerar, eller utan smaksättning så klickar eller spritsar du ut maränger i den storlek och form du önskar på en bakpappersklädd plåt.

    Grädda mitt i ugnen ca 45 - 55 min, beroende på hur sega du vill ha marängerna.

    Marängerna ska vara torra och lätta när de är klara.