Bild på Fikon och Hasselnötskakor
Bild på Fikon och Hasselnötskakor
Bild på Fikon och Hasselnötskakor

Fikon och Hasselnötskakor

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2012-10-03 14:36

Receptet ger

ca 30
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
  • 100 g torkade fikon
  • 1-2 msk vatten

Gör så här

  1. Vispa samman smör, socker och ägg till en ljus och luftig massa.

  2. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt detta tillsammans med 2/3 av hasselnötterna.

  3. Hacka fikonen fint och vänd ned dem i smeten. Tillsätt vatten och blanda till en jämn deg.

  4. Låt degen vila i kylskåp en stund.

  5. Rulla små bollar av degen som läggs på plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till kakorna något och dekorera med resten av hasselnötterna.

  6. Grädda i 200 grader i 10-12 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.