Bild på Finska pinnar
Bild på Finska pinnar
Bild på Finska pinnar
Bild på Finska pinnar

Finska pinnar

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2011-08-23 14:09

Receptet ger

ca
25 st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g Dr. Oetker Mandel Skalad
  • 5 droppar Dr. Oetker bittermandelarom
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 200 g smör

Rubrik

  • Pensling och garnering

Ingrediens

  • 1 st äggvita
  • pärlsocker
  • Dr Oetker hackad mandel

Gör så här

  1. Mal mandeln i en mandelkvarn. Hacka samman mjöl, socker, mandel, bittermandelarom och smör. Låt degen vila en stund i kylen.

  2. Rulla degen till fingertjocka längder och lägg dem tätt intill varandra. Pensla med den uppvispade äggvitan. Strö på pärlsocker och hackad mandel.

  3. Skär längderna i 4-5 cm långa bitar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

  4. Gräddas i ugnen på 175 grader i ca 12 minuter.

Vilken temperatur ska det

Vilken temperatur ska det vara i ugnen?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.