Bild på Franska Makroner med mousse
Bild på Franska Makroner med mousse
Bild på Franska Makroner med mousse
Bild på Franska Makroner med mousse
Bild på Franska Makroner med mousse

Franska Makroner med mousse

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2011-04-21 10:16

Receptet ger

20-25
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 påsar Dr. Oetker Hackade Mandlar (100 g)
  • 3 dl florsocker
  • 3 äggvitor rumstempererade
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao eller valfri Dr. Oetker Hushållsfärg

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse vanilj, choklad eller jordgubb
  • 2 1/2 dl mjölk

Gör så här

  1. Kör mandel och florsocker i matberedare till en finfördelad massa. Vispa äggvitorna nästan fasta. Tillsätt strösocker och vispa till en styv massa.

  2. Vänd ner mandelsockret i äggvitorna och blanda samman till en jämn smet. Vänd ner hushållsfärg eller siktad kakao i smeten.

  3. Fördela smeten i en spritspåse med slät tyll. Har man ingen spritspåse kan man ta en plastpåse och klippa ett hål på ca 10 mm i hörnet.

  4. Spritsa ut små kakor på en bakpappersklädd plåt. Låt stå i ca 20 minuter innan gräddning så makronerna torkar något. Grädda i varmluft 160 grader eller vanlig ugn 175 grader i 15-20 minuter. 

    Låt kakorna kallna innan de lossas från plåten.

  5. Mousse: Vispa påsens innehål med 2 1/2 dl mjölk. Använd gärna elvisp och vispa 3-4 minuter på hög hastighet. Fördela mousse på hälften av makronerna och lägg samman dem med andra hälften. Förvaras i kyl fram till servering.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.