Bild på Franska maränger
Bild på Franska maränger

Franska maränger

I mitt kök
lör, 2010-06-26 09:35

Franska maränger kan man forma och färga precis som man vill.
Man måste bara tänka på att ha alla bunkar och redskap redo samt att man behöver en sockertermometer.
Var noga när du delar äggen, ingen äggula får komma med för då blir det inga maränger.
Allt måste även vara rent och torrt!

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 st äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 msk citronsaft
  • pasta- eller karamellfärg

Gör så här

  1. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke.
    Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten) och vispa för hand tills marängen är cirka 60-65 grader.
    Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills det svalnat

  2. Sätt ugnen på 130 grader.
    Vänd ner karamellfärg efter tycke och smak och blanda tills färgen är jämn (eller marmorerad som på bilderna).
    Spritsa ut marängen till önskad form på en plåt med bakplåtspapper. De ljusblå har jag spritsat och de rosa lite större har jag klickat ut med hjälp av mitt finger och en sked.

  3. Grädda i mitten av ugnen i 35–45 minuter, marängerna ska vara sega i mitten.

    Njuut!
    ~ Annelie ~

    http://imittkok.se

ja hur ska dem särveras varma

ja hur ska dem särveras varma eller svala ????? men vi ska gör dem nu och vill ha lite tips innan:):)

ska dom sedan tas ut efter 45

ska dom sedan tas ut efter 45 min och låta svalna??

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.