Gluten och laktosfria syltkakor
Recept på syltkakor som både är gluten- och laktosfria och väldigt goda. Kakorna går jättebra att förvara i en burk i frysen. De är som godast när de är kalla!
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 30 st kakor
30 st kakor
Ingredienser
Så gör du
Syltkakor
- 5 dl glutenfritt mjöl (Lågprotein mix går bra att användas)
- 175 gram laktosfritt smör, rumstempererat
- 1 dl socker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 st ägg
- 0,5-1 dl hallonsylt
Glasyr
- 4 dl florsocker
- 2 msk vatten
- 5 droppar citronsaft eller ättika
Syltkakor
Arbeta ihop mjöl, smör, socker och vaniljsocker till en smulig massa.
Vispa upp ägget och häll ned det i den smuliga massan. Arbeta ihop till en fin deg.
Sätt ugnen på 160 grader (OBS! Graderna mellan olika ugnar kan skilja sig. Jag har varmluftsugn).
Gör små bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Gör en grop i varje boll. Fyll groparna med hallonsylt.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
Låt kakorna svalna.
Glasyr
Blanda ihop samtliga ingredienser och visa sedan med elvisp någon minut tills det blir lite fluffigt.
Spritsa, ringla eller bred ut glasyren på kakorna. Stelnar på ca 20 minuter