Hallonmacaroons
Det är smått svårt att få till de här underbart goda franska kakorna. Så när man vel får till dem är de underbart goda!
Räcker till 25 hela macaroons
25 hela macaroons
Ingredienser
Så gör du
Mandelkakor
- 4 st ägg Kom i håg att spara en äggula till senare!
- 0.5 dl socker
- 150 g skållad sötmandel
- 4 dl florsocker
- Några droppar röd karamellfärg Kan lämnas bort
Hallonsmörkräm
- 100 g mjukt smör
- 1.5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 st äggula
- Några droppar röd karamellfärg Kan lämnas bort
- 2 msk hallonsylt
Mandelkakor: Sätt ugnen på 150 grader. Sätt ugnen på 150 grader. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.
Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten. Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
Smökräm: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan. Färga eventuellt med karamellfärg. Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt.
Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.