Bild på Hallonsuccéer

Hallonsuccéer

Mårtenssons kök
mån, 2010-06-07 20:34

Ljuvliga hallonkakor, bra att ha på lut i frysen när man får oväntat sällskap.

Receptet ger

ca 50
kakor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 265 g smör
  • 2 hg socker
  • 4 hg vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 krm vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 500 g hallonsylt

Gör så här

  1. Arbeta samman alla ingredienser, utom sylten, till en fast deg. Lägg plast över och ställ in i kylen minst 30 minuter. 

  2. Skär bort en tredjedel av degen och kavla ut resten, ca 5 mm tjock, på ett bakplåtspapper. Bred på hallonsylten. 

  3. Kavla ut resten av degen och sporra/skär smala remsor som läggs över sylten i ett snett rutmönster. 

  4. Grädda på 225 grader i ca. 25 minuter, till rutmönstret är gyllenbrunt. Skär i rutor medan kakan är varm.

ser gott ut

ser gott ut

Lätt att göra,snabbt och

Lätt att göra,snabbt och gott!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.