Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Hallonsuccéer
Ljuvliga hallonkakor, bra att ha på lut i frysen när man får oväntat sällskap.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till ca 50 kakor
Räcker till...
ca 50 kakor
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 265 g smör
- 2 hg socker
- 4 hg vetemjöl
- 1 st ägg
- 1 krm vaniljsocker
- ½ tsk bakpulver
- 500 g hallonsylt
Arbeta samman alla ingredienser, utom sylten, till en fast deg. Lägg plast över och ställ in i kylen minst 30 minuter.
Skär bort en tredjedel av degen och kavla ut resten, ca 5 mm tjock, på ett bakplåtspapper. Bred på hallonsylten.
Kavla ut resten av degen och sporra/skär smala remsor som läggs över sylten i ett snett rutmönster.
Grädda på 225 grader i ca. 25 minuter, till rutmönstret är gyllenbrunt. Skär i rutor medan kakan är varm.