Bild på Havre Crunchies
Bild på Havre Crunchies
Bild på Havre Crunchies
Bild på Havre Crunchies

Havre Crunchies

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2010-03-11 18:14

Kaka och smulpaj i ett! 

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 dl havregryn
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 50 g Dr. Oetker Apelsinskal
  • 200 g smält smör eller margarin
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda havregryn, kokosflingor, vetemjöl, socker, vaniljsocker och apelsinskal i en bunke.

  3. Smält smöret och rör i sirap och bikarbonat. Häll smörblandningen över den torra blandningen och rör om.

  4. Klä en rektangulär form (30 x 40 cm) med bakplåtspapper, häll i smeten och platta ut. Grädda i ugnen i 10-15 min. tills kakan har fått en gyllene färg. Skär i bitar innan kakan har kallnat.

  5. Tips: Bred gärna på ett tunt lager av apelsinmarmelad, så blir dessa sydafrikanska kakor ännu mumsigare. Det går också bra att byta ut hackat apelsinskal mot korinter eller hackad choklad.

Mums vilken skatt att ha i

Mums vilken skatt att ha i receptgömman. Jag hackade 4 bitar dubbeldaim och blandade i smeten...farligt gott!

Väldigt enkelt och mycket

Väldigt enkelt och mycket gott. Jag serverade dem som dessert med vaniljkesella och körsbär i rom...mmmm

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.