Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Havrebitar med kokos
Goda småkakor kan man aldrig få för mycket av.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Recepttyp
Småkakor
Näringsvärde
Glutenfritt
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smör
- 1,5 dl socker
- 1 dl kokos
- 2,5 dl havregryn
- 1 dl MixWells Ljusa basmjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk kardemumma
- ca 75 g blockchoklad Till garnering
Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda de torra ingredienserna och rör slutligen i det smälta smöret.
Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd ungsform ca 25x30 cm. Grädda kakan i 200 grader ca 10-15 minuter.
Skär upp kakan i rutor medans den fortfarande är varm. Låt kakorna svalna. Smält chokladen över svag värme. Pensla sedan kakorna med chokladen och låt dom sedan svalna i kylskåpet.