Bild på Havreflarn

Havreflarn

Allers, www.allermedia.se
ons, 2010-06-30 13:59

Jättegoda knäckiga havreflarn som passar utmärkt till vispad grädde och jordgubbar eller annan frukt och bär.

Receptet ger

ca 40
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl havregryn
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 msk vispgrädde
  • 3 msk ljus sirap
  • 1/2 krm Dr. Oetker bittermandelarom

Rubrik

  • Servering

Ingrediens

  • ev. vispgrädde
  • ev. färska jordgubbar

Gör så här

  1. Smält smöret eller margarinet.

  2. Blanda samman havregryn och socker och tillsätt restrerande ingredienser. Rör samman till en slät men kladdig deg.

  3. Ställ kakdegen kylskåpskallt i ca 30 minuter, så att grynen kan svälla och kakdegen får en fastare konsistens.

  4. Sätt ugnen på 200 grader.

  5. Ta fram den kalla degen och forma små kulor som läggs på bakpappersklädd plåt. Lägg inte för många på varje plåt eftersom de flyter ut rejält under gräddningen.

  6. Grädda flarnen i mitten av ugnen i 6-7 minuter eller tills de fått vackert gyllenbrun färg. Låt dem kallna på plåten innan de lossas.

Jättegoda även utan

Jättegoda även utan bittermandelaromen!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.