Bild på Havrekakor med mörk choklad

Havrekakor med mörk choklad

Matilda
mån, 2011-07-04 19:15

Jättegoda, knapriga kakor med en härlig smak av choklad! 

Receptet ger

ca 16 - 17
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 gram mjukt smör
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 5 dl Havegryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 gram mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 °c. Vispa/blanda smöret och sockret krämigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke (havregryn, vetemjöl & bakpulver). Tillsätt de torra ingredienserna och den hackade chokladen och blanda. Rulla medelstora kulor av degen och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till kakorna något. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10-12 min. Kakorna kan se lite tjocka ut när du gräddar dem, men de sjunker ner och blir plattare när de kommit ut ur ugnen och svalnat.

Väldigt torr kakdeg, gick

Väldigt torr kakdeg, gick inte att rulla alls, utan fick krama ihop dem... Men det blev gott och knaprigt ändå!

Jag tillsatte 1dl vatten och

Jag tillsatte 1dl vatten och då blev det bra konsistens!

Hmm.. dom blev sååå torra för

Hmm.. dom blev sååå torra för mig ): Jag följde ditt recept vet inte vad som hände , det gick inte att göra kakor av .. men jag försöker och det blev inte det finaste. Men gott blev det (:!

Ska baka dem nu!

Ska baka dem nu! Suuupernyfiken! (:

Goda!

Goda!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.