Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(92)

Havrerutor med choklad

Enkla, jättegoda och faktiskt riktigt lyxiga havrerutor. Så himla enkla och snabba att baka. Man bara blandar och häller ut i formen, gräddar och sen hackar man över chokladen och brer ut. Det ända jobbiga momentet är att vänta till kakan svalnat innan man äter upp den. Det gör ingenting om plåten är lite större eller mindre, anpassa bara gräddningstiden.

Vote
(92)

Räcker till ca 20 bitar (långpanna 30x35 cm)

Räcker till...

ca 20 bitar (långpanna 30x35 cm)

Ingredienser

Så gör du

  • 300 g smör
  • 9 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 300-400 g mörk choklad
  • Dr. Oetker Natural Raspberry
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smält smöret i en stor kastrull, du ska få plats med alla ingredienser där. Blanda i allt utom chokladen och rör tills det är helt blandat.

  3. Bred ut smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna (ca 30×35 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.

  4. Ta ut kakan. Hacka chokladen och strö över kakan. När den börjat smälta så brer du ut till ett jämnt lager. Strö gärna över ett par msk torkade hallon, blåbär eller jordgubbar.

  5. Låt kakan svalna tills chokladen stelnat och skär sedan i rutor. Det blir ca 20 st. Förvara kallt.