Bild på Inger Bomans pepparkakor
Bild på Inger Bomans pepparkakor

Inger Bomans pepparkakor

myskatt
mån, 2010-05-24 19:25

Min svärmors pepparkakor som jag fick äran att börja baka när jag flyttade ihop med min man. Enligt honom skall de vara knäckiga, då är det godast. Enligt svärmor är det då misslyckade. Kepig deg som kan bli helt olika från år till år. De skall vara spröda.

Receptet ger

100
st
Många! Man får hålla på länge.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • 6 msk vatten
  • 1 msk mald ingefära
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl mjöl Ta gärna mindre och arbeta in mer när du bakar ut.

Gör så här

  1. Smält smöret. 

  2. Blanda i övriga ingredienser. 

  3. Ställ i kylen minst 12 timmar. Degen ska vara kladdig och behöver
    mycket mjöl vid utbakning. Kavlas mycket tunt.

    Svärmor brukar baka ut den mellan diskhanddukar men jag har i mer mjöl. Då blir kakorna segare.

  4. Grädda: ca 5 min i mitten av ugnen.
    Värme: 200°C

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.