Bild på Italienska mandelskorpor

Italienska mandelskorpor

scarpan
tis, 2010-06-15 21:59

Klassiska kakor från Italien

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 300 gr mandel
  • 4 st ägg
  • 4 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Rosta mandeln i stekpanna. Vispa ägg och socker, vanillinsocker.

  2. Blanda i mandel, mjöl, salt och bakpulver.

  3. Dela degen i 4 delar. Rulla/forma delarna till ca 2 fingertjocka korvar, lägg dem på smord plåt. Platta till dem lite.. Pensla med vispad ägg.

  4. Grädda i 30 min på 175 grader. Dela sedan ”korvarna” i mindre bitar och torka i ugnen  i ca 40 min i 130 grader.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.