Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Jammy Dodgers

Recept på möra småkakor fyllda med sylt... Mums!

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till ca 12 st

Räcker till...

ca 12 st

Kategorier
Recepttyp Småkakor
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk florsocker
  • 2 krm Dr. Oetker Mandelarom
  • 1 ägg
  • 6 msk fast jordgubbssylt
Glasyr
  • 1 1/2 dl florsocker
  • ca 1 msk vatten
  • Dr. Oetker hushållsfärg
  • Dr. Oetker dekorationsglasyr
  1. Nyp ihop mjöl, florsocker och smöret. Tillsätt mandelarom och ägg och rör samman till en deg.

  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den tills den är mjuk och smidig. Rulla ut degen 0,5 cm tjock och ta ut 24 st runda formar, ca 5 cm i diameter. Ta hjälp av pepparkaksmått eller en kopp.

  3. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och grädda i 180 grader i ca 15 minuter. Låt kakorna svalna.

  4. Lägg samman kakorna två och två med sylt emellan.

  5. Gör glasyr av florsocker, valfri hushållsfärg och lite vatten. Dekorera kakorna med glasyr och låt den stelna.
    Dekorera till sist med dekorationsglasyr innan servering.