Josefines supergoda kolasnittar ☺
Här är ett recept på jättegoda kolasnittar, som man inte kan sluta äta!!!☺ Receptet kommer från Leila Lindholms A piece of cake, fast vi har gort om det lite. Nu är det helt mjölkfritt!!! Jättegott att ha till glass, antingen krossade eller hela!!♥ Min mamma och mormor ber mig alltid att baka dessa.
Räcker till 20 st Josefines kolasnittar
20 st Josefines kolasnittar
Ingredienser
Så gör du
- 100 g flytande margarin Milda Culinesse fungerar jättebra
- 1 dl socker
- 2 msk ljus sirap gärna eko sirap, smakar godare!!!☺
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen ingefära
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker och sirap krämigt.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
Dela degen och rulla ut till två längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med en gaffel.
Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 min.
Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.