Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

juliettes jordnötstummar med sylt

risken är att dessa sylttoppade och delikata jordnötskakor lämnar tumavtryck på hela kakfatet och servisen.

juliettes recept

Vote
(3)

Räcker till 36 kakor så delikata och goda.

Räcker till...

36 kakor så delikata och goda.

Kategorier
Recepttyp Småkakor
Tillfälle Påsk

Ingredienser

Så gör du

  • 2,5 dl strösocker
  • 0,75 dl Rörsocker strö
  • 225 g jordnötssmör
  • 1 st ägg
  • 3 krm vaniljsocker dekoration:
  • 1-2 dl hallonsylt
  • värm ungnen till 200 grader och klä två ungsplåtar med bakplåtspapper.rör samman alla ingredienserna,utom sylten,tjock smet.forma smeten till ,5 cm stora bollar.är smeten väldigt kladdig kan lite vetemjöl på fingrarna hjälpa.lägg bollarna med 5 cm mellanrum på plåtarna.tryck en djup grop i varje degboll med tummen.grädda i 10 till 12 minuter,ta ut och lät kakorna svalna på galler.fyll groparna med hallon sylt.förvaras i lufttät burk i upp till fem dagar.