Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Kaka med kanel och mandelströssel

Här kommer ett recept på en god mördegskaka med kanelmaräng och mandelströssel. Låter det avancerat? Nej då, det är hur enkelt som helst. Läs igenom receptet och följ det steg för steg så kommer du att lyckas utan problem. Kakan blir lagom söt av marängen, samt får den där extra touchen av kanel.

Nadjaskitchen.se

Vote
(3)

Räcker till 25-30 bitar

Räcker till...

25-30 bitar

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

Botten/Kaka:
  • 125 gram smör
  • 3/4 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 2 krm bakpulver
Kanelmaräng::
  • 1 st äggvita
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 2/3 dl hackad mandel
  1. Arbeta snabbt samman degen i en matberedare (viktigt att den bara precis blandas) eller för hand, forma en rulle. Låt degen vila inlindad kallt minst 30 minuter. Dela degen i 2 delar och forma till cirka 2 cm tjocka rullar och platta ut dem till 3-4 mm tjocka längder.

  2. Vispa äggvitan till hårt skum, tillsätt sockret under fortsatt vispning. Sikta ner kanel och tillsätt 2/3 av mandeln (spar 1/3 av mandeln till garnering). Blanda försiktigt med stora tag. Bred ut fyllningen på mitten av längderna. Strö över resterande mandel och grädda i 175 grader, i cirka 20-25 minuter. Skär längderna i bitar när de ännu är lite varma och låt dem svalna på plåten.