Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)

Kalaskakor 5 sorter

Vote
(19)
Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 4,5 dl Kungsörnen extra Fint mjöl
  • 0,75 dl socker
  • 200 g smör eller margarin
  • Övriga ingredienser se respektive kakrecept
  1. Blanda mjöl och socker i en skål eller i en hög på bakbordet. Tillsätt matfettet skuret i bitar. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tillsätt ev. smaktillsättning.

  2. Låt degen vila svalt ca 1 timme. Baka ut enligt nedanstående förslag. Grädda mitt i ugnen i 200 °C , 8-10 min.

    Apelsinkakor
    Blanda 1 tsk av vardera malen ingefära och kardemumma i degen. Gör en grop i varje boll och lägg i lite apelsinmarmelad.

    Pussmunnar
    Gör en grop i varje boll och lägg i lite röd sylt.

    Finska pinnar
    Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över hackad mandel och pärlsocker. Skär i bitar.

    Kanelpinnar
    Strö kanel- och sockerblandning (före gräddningen) över längderna. Skär i bitar.

    Korintkakor
    Blanda 1 dl korinter i degen. Tryck till bollarna med mjölad gaffel.