Bild på Kanelcookies

Kanelcookies

leonie
mån, 2011-12-19 21:49

Sugen på sött men trött på alla julgodis?

Test denna annorlunde kanelkakor, med inslag av kanel, lingon och ingefära.

Lätt, Snabb och dem går att frysa in- perfekt!

Receptet ger

15
styck

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 gr smör
  • 1,5 dl farin socker muskovadosocker går bra också
  • 1 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefärapulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 75 gr choklad jag völjer mjölk men du kan välja själv vilken sort du tycker är bäst, vit, mjölk eller mörk.
  • 1 dl mandelnötter jag väljer mandel, du kan variera med hassel para etc
  • 1 dl lingon har även testad tranbär- funkade också kanonbra.

Gör så här

  1. Smält smöret och rör ner farinsocker. Blanda ägg, vetemjöl, havregryn, bakpulver och kryddor och rör ihop till en tjock smet. Hacka chokladen grovt och blanda in den i smeten tillsammans med nötterna och bären.

    Sätt ugnen på 175 grader. Rulla smeten till bollar och platta till dem lätt. Lägg dem gest på bakplåtspapper- kakorna flytter ut ordentlig under gräddning

    Grädda kakorna 10-12 minuterna tills dem blir gyllenbruna!

     

    Mums!

goa!!!! å enkla glömde dock

goa!!!! å enkla glömde dock andra plåten så dem vart brända=/ tur d annars hade jag ätit alla=) skippade dock fyllningen;)

Jätte gott! Bra recept, jag

Jätte gott! Bra recept, jag dubblade ingredienserna och det blev nästan 50 kakor! Perfekt förbered inför mellandagarna :-)
/Julia

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.