Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(17)

Kanelhjärtan

Aglei

Vote
(17)
Kategorier
Recepttyp Småkakor
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 krm salt
  • 200 gram smör kylskåpskallt
  • 1 dl florsocker
Garnering
  • kanel
  • strösocker
  1. Mät upp mjöl, potatismjöl och salt i en bunke.

    Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar och finfördela med fingertopparna.

    Nyp ihop snabbt till en deg och arbeta in florsockret. Det går även bra att köra ihop degen med en matberedare.

    Låt degen vila kallt minst 30 minuter.

  2. Kavla ut degen ca 2 mm tjockt på mjölat bakbord.

    Ta ut hjärtan med pepparkaksmått och lägg dem med jämna mellanrum på den bakplåtspappersklädda plåten

  3. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 grader i 6-7 minuter.

  4. Blanda under tiden strösocker med lite kanel och strö kanelblandningen över kakorna så fort de kommer ut ur ugnen.

    Låt svalna på galler.