Bild på Kanelhjärtan

Kanelhjärtan

Aglei
tors, 2010-06-24 20:50

Receptet ger

70
kakor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 krm salt
  • 200 gram smör kylskåpskallt
  • 1 dl florsocker

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • kanel
  • strösocker

Gör så här

  1. Mät upp mjöl, potatismjöl och salt i en bunke.

    Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar och finfördela med fingertopparna.

    Nyp ihop snabbt till en deg och arbeta in florsockret. Det går även bra att köra ihop degen med en matberedare.

    Låt degen vila kallt minst 30 minuter.

  2. Kavla ut degen ca 2 mm tjockt på mjölat bakbord.

    Ta ut hjärtan med pepparkaksmått och lägg dem med jämna mellanrum på den bakplåtspappersklädda plåten

  3. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 grader i 6-7 minuter.

  4. Blanda under tiden strösocker med lite kanel och strö kanelblandningen över kakorna så fort de kommer ut ur ugnen.

    Låt svalna på galler.

måste jag använda

måste jag använda potatismjöl? kan man inte använda något annat istället?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.