Bild på Kardemummaskorpor

Kardemummaskorpor

baka.se
fre, 2012-01-27 15:21

Receptet ger

35
skorpor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 100 gram mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 ekologiska ägg
  • 1 dl sötmandel
  • 1 Bittermandel
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bkapulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Stöt kardemumman i en mortel.

  3. Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång och kardemumma krämigt.

  4. Rör ner ett ägg i taget.

  5. Hacka sötmandlarna grovt och riv bittermandeln.

  6. Blanda all mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.

  7. Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.

  8. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

  9. Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

  10. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

  11. Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

  12. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.