Bild på Knäckiga flarn med tårtmousse
Bild på Knäckiga flarn med tårtmousse
Bild på Knäckiga flarn med tårtmousse
Bild på Knäckiga flarn med tårtmousse
Bild på Knäckiga flarn med tårtmousse

Knäckiga flarn med tårtmousse

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2011-05-12 08:47

En väldigt god dessert som passar lika bra till fikat som efter maten.

Receptet ger

ca 10-12
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g rumstempererat smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl Dr. Oetker flytande glykos
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtfyllning jordgubb går även bra med vanilj eller chokladsmak
  • 2 1/2 dl kall mjölk (3%)
  • färska jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop alla ingredienser till flarnen.

  2. Klicka ut smeten glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter, tills de börjar få fin färg.

    Låt dem kallna plant. 

  3. Tillbered moussen enligt anvisningar på förpackningen.

  4. Lägg ett flarn på en tallrik och spritsa sedan på mousse innan du lägger på nästa flarn. Servera med färska jordgubbar.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.