Bild på Knapriga biscotti med vit choklad, honung och sesamfrön
Bild på Knapriga biscotti med vit choklad, honung och sesamfrön

Knapriga biscotti med vit choklad, honung och sesamfrön

hon_duvetjag
mån, 2010-08-02 14:55

Ett underbart recept på mina favoritskorpor. Många smaker, men allt faller samman i en bra balans!

På bilden har jag använt både mörk och vit choklad.

Dessa skorpor kan man egentligen variera som man vill.

Riv i lite apelsinskal, blanda i kakao, kanske lite kaffe... Fantasi sätter gränserna!

Receptet ger

60
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 st ägg
  • 2 msk honung
  • 1 dl råsocker
  • ½ dl socker
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 100 g mandel
  • 5-6 dl vetemjöl
  • ½ dl sesamfrön
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm kanel

Gör så här

  1. Ugn 175 grader

    Vispa äggulor med sockersorterna och hunungen till en ljus och pösig smet.
    Vispa äggvitorna styva med lite salt.
    Smält smöret.

    Rosta mandeln i 5-10 min och hacka den medan den är varm och mjuk ( för att slippa att det sprätter omkring).
    Hacka chokladen och blanda ihop alla de torra ingredienserna.

    Blanda i de torra ingredienserna i äggulesmeten.
    Vänd i äggvitan.

    Rör i smör och forma till en ganska kladdig deg.

    Tillsätt mer mjöl om det behövs.
    Forma till tre långa längder och platta till dem lite.
    Grädda i ugnen i 15-18 min.

    Skär i sneda bitar och lägg ut på 2 plåtar ( om det behövs).

    Rosta i 4-5 min.

    Stäng av ugnen, lämna på glänt och låt dem torka i 30-60 min.
    Om du har två plåtar kan det vara lite svårt att få alla rostade, så det kräver lite finess.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.