Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Knapriga biscotti med vit choklad, honung och sesamfrön

Ett underbart recept på mina favoritskorpor. Många smaker, men allt faller samman i en bra balans!

På bilden har jag använt både mörk och vit choklad.

Dessa skorpor kan man egentligen variera som man vill.

Riv i lite apelsinskal, blanda i kakao, kanske lite kaffe... Fantasi sätter gränserna!

hon_duvetjag

Vote
(12)

Räcker till 60 st

Räcker till...

60 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 st ägg
  • 2 msk honung
  • 1 dl råsocker
  • ½ dl socker
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 100 g mandel
  • 5-6 dl vetemjöl
  • ½ dl sesamfrön
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm kanel
  • Ugn 175 grader

    Vispa äggulor med sockersorterna och hunungen till en ljus och pösig smet.
    Vispa äggvitorna styva med lite salt.
    Smält smöret.

    Rosta mandeln i 5-10 min och hacka den medan den är varm och mjuk ( för att slippa att det sprätter omkring).
    Hacka chokladen och blanda ihop alla de torra ingredienserna.

    Blanda i de torra ingredienserna i äggulesmeten.
    Vänd i äggvitan.

    Rör i smör och forma till en ganska kladdig deg.

    Tillsätt mer mjöl om det behövs.
    Forma till tre långa längder och platta till dem lite.
    Grädda i ugnen i 15-18 min.

    Skär i sneda bitar och lägg ut på 2 plåtar ( om det behövs).

    Rosta i 4-5 min.

    Stäng av ugnen, lämna på glänt och låt dem torka i 30-60 min.
    Om du har två plåtar kan det vara lite svårt att få alla rostade, så det kräver lite finess.