Kokoshjärtan
En kaka liknande jitterbugg men som även innehåller kokos i marängen.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till ca 15-20 st
ca 15-20 st
Ingredienser
Så gör du
Mördeg
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk strösocker
- 100 g matfett
Fyllning
- 2 st äggvitor
- 1 3/4 dl florsocker
- 2 1/2 dl kokosflingor
Lägg mjöl och socker på bakbordet, tillsätt matfettet skuret i bitar. Blanda snabbt ihop till en deg.
Låt degen vila i kylen 30 minuter.
Rör ihop äggvitor, florsocker och kokosflingor i en liten bunke.
Kavla eller tryck ut degen ganska tunt (inte för tunt, den ska rullas ihop senare) på ett smörgåspapper eller liknande.
Bred på kokosröran och rulla sedan försiktigt ihop degen på längden, ta ev hjälp av en kniv eller liknande för att lossa degen från underlaget.
Ställ rullen kallt i 30 minuter, gärna längre så att det blir lättare att skära.
Skär försiktigt i ca 1,5 centimeter stora skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 15-20 minuter.
Låt kakorna svalna på ett galler.