Bild på Korintkakor

Korintkakor

Malla83
ons, 2011-05-25 10:29

Detta är ett recept på korintkakor från 1943. Tyvär står inte gräddningstiden i receptet så man får ha lite koll på kakorna i ugnen.

Receptet ger

150
st
kakor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 575 g vetemjöl Spara lite utav mjölet till utbakning.
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 200 g socker
  • 250 g rumstemp. smör
  • 2,5 st ägg
  • 3,5 dl Korinter (Eller efter behag.)

Gör så här

  1. Sikta mjöl och bakpulver och blanda detta väl.

  2. Socker, fett och ägg röres väl samman. Därefter tillsättes mjölblandningen.

  3. Ta upp degen på bakbord och arbeta degen raskt, tillsammans med det övriga mjölet och korinterna.

  4. Dela upp degen  så att du kan rulla lagom tjocka rullar, som sedan får stå kallt i några timmar. (Gärna till nästföljande dag.)

  5. Skär dem sedan i skivor och lägg på bakplåtspapper eller en smord plåt. Grädda i 225 grader.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.