Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Korintkakor
Detta är ett recept på korintkakor från 1943. Tyvär står inte gräddningstiden i receptet så man får ha lite koll på kakorna i ugnen.
Räcker till 150 st kakor
Räcker till...
150 st kakor
Recepttyp
Småkakor
Ingredienser
Så gör du
- 575 g vetemjöl Spara lite utav mjölet till utbakning.
- 2,5 tsk bakpulver
- 200 g socker
- 250 g rumstemp. smör
- 2,5 st ägg
- 3,5 dl Korinter (Eller efter behag.)
Sikta mjöl och bakpulver och blanda detta väl.
Socker, fett och ägg röres väl samman. Därefter tillsättes mjölblandningen.
Ta upp degen på bakbord och arbeta degen raskt, tillsammans med det övriga mjölet och korinterna.
Dela upp degen så att du kan rulla lagom tjocka rullar, som sedan får stå kallt i några timmar. (Gärna till nästföljande dag.)
Skär dem sedan i skivor och lägg på bakplåtspapper eller en smord plåt. Grädda i 225 grader.