Bild på Kransekager

Kransekager

NyTinat
sön, 2011-08-28 08:34

Danska kakor perfekta för mandelälskaren!

Receptet ger

35
st
30-40 st beroende på storlek

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Deg

Ingrediens

  • 500 gram mandelmassa
  • 1 st äggvita
  • 1 st citron (rivet skal)
  • 3 dl vetemjöl

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • 1 dl florsocker
  • vatten
  • ev. karamellfärg

Gör så här

  1. Riv mandelmassan och vispa den tillsammans med äggvita och citronskal till en tjock slät smet
    Tillsätt mjölet lite i taget tills degen går att hantera men fortfarande är lite kladdig
    Dela degen i 4 delar och rulla varje del till lite tjockare än fingertjocka längder
    Nyp till degen på ovansidan så längderna blir trekantiga
    Skär degen i ca 6-7 cm långa bitar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
    Grädda mitt i ugnen i ca 15 min tills de har fått färg, men de ska fortfarande vara mjuka inuti

  2. Låt kakorna svalna helt och dekorera sedan med tjock kristyr (mycket florsocker utblandat med lite vatten eller helst äggvita), gärna färgad i olika färger.

Första gången på

Första gången på Kransekager.

God smakkombination men konsistensen vet jag inte om jag gillar riktigt. Väldigt kompakt och med lite "torr" känsla..
Om jag gör dessa igen så ökar jag äggvitemängden och vispar äggvitan först.

Hur många grader ska ugnen vara på? Chansade på 180.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.