Bild på Lakrits och blåbärsmaränger

Lakrits och blåbärsmaränger

Tessanbakar, http://tessanbakar.se
tis, 2016-05-24 14:50

Recept på klassiska maränger som fått en modern tauch. 

Receptet ger

ca 12
st
(beroende på storlek)

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk lakritspulver
  • 2 msk Dr. Oetker Naturlig Dekoration Blåbär (frystorkade bär)
  • 1 msk lakritssirap (valfritt)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
    Vispa upp äggvitor, strösocker och lakritspulver i en rostfri bunke över vattenbad. Vispa tills alla kristaller smält, ca 60 grader.

    Ta sedan bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa till marängen svalnat. Vänd ner blåbär och eventuellt lakritssirap i marängsmeten och spritsa eller klicka ut tolv maränger på en plåt med bakplåtspapper.

    Grädda i ca 1,5 timme. Låt gärna marängerna stå kvar i ugnen några timmar efteråt. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.