Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Lakrits och blåbärsmaränger
Recept på klassiska maränger som fått en modern tauch.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till ca 12 st (beroende på storlek)
Räcker till...
ca 12 st (beroende på storlek)
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 4 st äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1 msk lakritspulver
- 2 msk Dr. Oetker Naturlig Dekoration Blåbär (frystorkade bär)
- 1 msk lakritssirap (valfritt)
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa upp äggvitor, strösocker och lakritspulver i en rostfri bunke över vattenbad. Vispa tills alla kristaller smält, ca 60 grader.Ta sedan bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa till marängen svalnat. Vänd ner blåbär och eventuellt lakritssirap i marängsmeten och spritsa eller klicka ut tolv maränger på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ca 1,5 timme. Låt gärna marängerna stå kvar i ugnen några timmar efteråt.