Bild på Macroner

Macroner

Josefinbakar
tors, 2010-07-01 14:59

De här ljuvliga macroner är som en marängbiskvi med smörkräm i :).

Receptet ger

ca 20
st
macroner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g fint malen mandel
  • 150 g florsocker
  • 120 g äggvitor uppdelat i 2 skålar
  • 35 g socker
  • 150 g socker till sockerlag
  • 50 g vatten till sockerlag
  • Smörkräm:
  • 100 g mjukt smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Några droppar valfri hushållsfärg

Gör så här

  1. Blanda mandel och siftat florsocker i en bunke.
    Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning

  2. Blanda socker och vatten till sockerlagen låt koka tills temperaturen nått 118 grader på
    en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten.
    Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen.
    Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig,
    detta tar ca 10-15 minuter. Rör i 60g äggvita i mandel och florsockerblandningen.
    Tillsätt nu valfri färg eller ingen färg alls i mandelblandningen.

  3. Vänd i marängen och rör försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
    Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande.
    Fyll en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt.
    Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan.
    Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.
    Grädda macaroonerna i mitten av ugnen i 160 grader, ca 8-12 min.

  4. Gör smörkrämen: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
    Vispa ner äggulan.
    Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens
    Spritsa en klick smörkräm på macaronerna och lägg sedan ihop dem två och två.

godaste som finns älskar ditt

godaste som finns älskar ditt recept på macaroons och det är inte så svårt att göra // 13 åring

Är makroner hårda?

Är makroner hårda?

Hur svårt är det??? // 12 -

Hur svårt är det??? // 12 - årig

Hej. Jag är allergisk mot

Hej.
Jag är allergisk mot mandel.
Funkar det utan det eller ska man tillsätta något istället?
:)

Får smaklökarna att dallra,

Får smaklökarna att dallra, utsökt!

Håller med! Delikat.

Håller med! Delikat.

vem bakar i gram?!?!??!?! "50

vem bakar i gram?!?!??!?! "50 gram vatten" omg. sämsta receptet jag varit med om.

Bästa receptet för att få bra

Bästa receptet för att få bra Macroner...

Man måste ha en köksvåg när man bakar.

Testa ska du se att det blir kanon!

Ju mer precis man är när man

Ju mer precis man är när man gör macarons, desto lättare är det att få ett bra resultat. Därför.

omg, håller med.

omg, håller med.

Alla proffs!

Alla proffs!

jätte gått men svårt /en 10

jätte gått men svårt /en 10 åring

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.