Bild på Mandelmusslor med vaniljmousse och grädde

Mandelmusslor med vaniljmousse och grädde

cookiesandsweets.se, cookiesandsweets.se
tis, 2016-02-02 12:29

Mandelmusslorna eller skalet kan man göra långt i förväg och fylla dem sen samma dag dem ska ätas. Bevara musslorna kallt i tättslutande burk bara och jag lovar dem klarar sig i flera veckor.

Receptet ger

15
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g mandelmjöl
  • 1 st ägg
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 250 g rumstempererat smör
  • 7 dl vetemjöl
  • ev. några droppar mandel essens

Rubrik

  • Ingredienser fyllning:

Ingrediens

  • 1 förp Dr. Oetker Tårtmousse
  • 2,5 dl mjölk (kan byta ut halva mängden mot grädde)
  • 2-3 dl vispgrädde att spritsa på (valfritt)

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en deg och ställ i kylskåpet för minst 1 timme.

    Sätt under tiden ugnen på 175 º.

    Ta en bit deg och tryck in i varje form, tryck upp mot kanterna. Grädda mellan 7-10 minuter.

    Låt svalna något innan du tar bort skalen från formarna. Ska lossna lätt utan att man behöver smörja formarna innan.

    Låt dem kallna helt innan du fyller dem med vaniljkräm eller annat du tycker om.

  2. Vaniljkräm:

    Här har jag använt Dr Oetker vaniljmousse, super snabbt och väldigt god. Förbered enligt anvisningarna på förpackningen men bytt ut hälften av mjölken mot grädde. 
    Spritsa moussen i mandelskalen i ett fint mönster.
    Vispa 2-3 dl grädde och dekorera med.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.