Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(28)

Maränger

Goda maränger. Bra att ha till det mesta, marängswiss mmmm...

ad.notam

Vote
(28)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Ingredienser

Så gör du

  • 6 st äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 nypa salt
  1. Vispa ingredienserna till ett hårt skum (se till att redskap och bunke är helt rena eftersom fett eller rester av äggula förstör marängen). 

  2. Vill man kan man försiktigt vända i lite smält mörk choklad (vid behov se till att den är laktosfri) innan smeten klickas ut på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Grädda i ugnen 45-55 minuter i 150 grader.  De kan också eftertorkas i ugnen på svag värme.