Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Maränger av äggula
Det händer att man står där med äggulor som man inte vet vad man ska göra med. Ett enkelt recept på äggulemaränger. Smakar som Skånsk Spettekaka
Räcker till 25-35 st Äggulemaränger
Räcker till...
25-35 st Äggulemaränger
Ingredienser
Så gör du
- 3 ,st äggulor
- 1 msk vatten
- 4 dl florsocker
- 1/4 ´tsk Hjorthornssalt
- 1 ´tsk vaniljsocker
150 grader i 20 min
Vispa samman äggulorna och vattnet. Tillsätt socker.
Vispa kraftigt tills massan är mycket tjock, ljus och porös. Tillsätt hjorthornssalt och vaniljsocker. Vispa och gör marängprovet
Kan med fördel garneras med kristyr