Bild på Maränger med syrlig topping
Bild på Maränger med syrlig topping

Maränger med syrlig topping

diysweden.se, diysweden.se
tors, 2016-05-26 12:31

Söta maränger i pastelliga färger, är både goda att äta och så fina att ha framme i vackra glasburkar. Hemgjorda maränger är verkligen något som skiljer sig otroligt mycket från köpta!För att piffa till de söta marängerna så har vi toppat med krossade frystorkade bär, så härlig kombination mellan sött och syrligt!

Fler läckra recept och tips hittar du på  diysweden.se

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 7 st äggvitor
  • 5 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång (valfritt, man kan ta vaniljsocker, men marängerna är jättegoda ändå)
  • karamellfärg Oetker
  • frystorkade bär Oetker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 100 grader.

  2. Blanda alla ingredienserna i en värmetålig skål.

  3. Koka upp vatten i en kastrull.

  4. Sätt skålen över kokande vatten.

  5. Vispa för hand i ca 4 minuter, eller tills sockret har löst sig.

  6. Häll blandningen i en hushållsassistenten och vispa i ca 7 minuter till skålen inte längre känns varm.

  7. Dela smeten och droppa i någon droppe karamellfärg i varje skål.

  8. Häll smeten i en spritspåse med valfri topp. Spritsa.

  9. Mortla de frystorkade bären, jag använde krossade jordgubbar till den rosa marängsmeten, och blåbär till den ljusblå smeten.

  10. Grädda i ca 1 timme i ugnen. Stäng därefter av ugnen och låt dem stå kvar i ugnen i minst 1 timme till.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.