Bild på Maries Chokladbiskvier

Maries Chokladbiskvier

Gäst
sön, 2010-06-27 21:46

Jättegoda biskvier som tyvärr inte blir kvar länge i kylskåpet....

Receptet ger

20-25
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g sötmandel
  • 2 st äggvitor
  • 3,5 dl florsocker

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 200 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st äggulor
  • 4 msk kakao

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 2 msk olja

Gör så här

  1.  

    Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandeln, blanda med florsockret. Vispa vitorna till hårt skum och för ner i blandningen.

    Klicka ut smeten på bakplåtspapper och platta till lite. Grädda i 10 min. Lossa kakorna och låt kallna.

    Blanda ingredienserna till fyllningen och rör till en smidig kräm. Bred den på kakornas bottensida. Ställ in i kylen.

    Smält blockchokladen i vattenbad tillsammans med oljan. Pensla översidan med chokladen. Förvara dem kallt.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.