Bild på Mildas pepparkaksdeg

Mildas pepparkaksdeg

Milda, www.milda.se
ons, 2010-11-17 15:44

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g Milda Mat & Bakmargarin i folie
  • dl strösocker
  • 1 dl ljus eller mörk sirap
  • 2 tsk kanel, malen
  • 1 tsk nejlikor, malda
  • 2 tsk ingefära, malen
  • 2 tsk pomeransskal, malda
  • 2 tsk bikarbonat
  • ½ dl vatten
  • 1 ägg
  • 8-9 dl vetemjöl (480–540 g)

Rubrik

  • Dag 1

Gör så här

  1. Lägg margarin, socker, sirap och kryddor i en kastrull. Värm ingredienserna försiktigt tills margarinet har smält. Låt blandningen svalna.

  2. Lös upp bikarbonat i vatten och tillsätt det till blandningen. Rör ner ägg och blanda i mjöl. Täck med aluminiumfolie och låt degen vila på svalt ställe över en natt.

Rubrik

  • Dag 2

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Kavla ut degen tunt, ca 2 mm, på mjölat bakbord och tag ut kakor med mått.

  2. Lägg jämnstora pepparkakor på smorda eller bakplåtspapperklädda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen 6–8 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.