Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 200 g Milda Mat & Bakmargarin i folie
- 2½ dl strösocker
- 1 dl ljus eller mörk sirap
- 2 tsk kanel, malen
- 1 tsk nejlikor, malda
- 2 tsk ingefära, malen
- 2 tsk pomeransskal, malda
- 2 tsk bikarbonat
- ½ dl vatten
- 1 ägg
- 8-9 dl vetemjöl (480–540 g)
Dag 1
Lägg margarin, socker, sirap och kryddor i en kastrull. Värm ingredienserna försiktigt tills margarinet har smält. Låt blandningen svalna.
Lös upp bikarbonat i vatten och tillsätt det till blandningen. Rör ner ägg och blanda i mjöl. Täck med aluminiumfolie och låt degen vila på svalt ställe över en natt.
Dag 2
Sätt ugnen på 175°C. Kavla ut degen tunt, ca 2 mm, på mjölat bakbord och tag ut kakor med mått.
Lägg jämnstora pepparkakor på smorda eller bakplåtspapperklädda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen 6–8 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.