Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(155)

Millas Hallongrottor!

Detta är mitt egna recept på hallongrottor.. Smakar precis som på konditoriet!! Du kan lätt byta ut sylten mot din favorit eller tex blåbärsylt, hjortonsylt!

Surdegsmilla

Vote
(155)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till ca 14-40 st Hallongrottor

Räcker till...

ca 14-40 st Hallongrottor

Ingredienser

Så gör du

  • 250 gram smör
  • 1 deciliter socker ekologisk
  • 1 deciliter marsanpulver ej kokmarsan
  • 1 tesked bakpulver
  • 4,5 deciliter vetemjöl ekologisk
Garnering
  • hallonsylt
  • Sätt på ugnen på 200 grader.

    Ta fram smöret så det är rumstempurerat, tillsätt sockret och rör om lite. Häll i marsanpulvret och blanda bakpulvret med vetemjölet och häll ner det i smörblandingen. rör om tills det är den deg som är smidig.

    Rulla till bollar vill man ha stora så tar man muffinsformar, vill man ha flera små hallongrottor tar man småkaksformar eller tryffelformar.

    Tryck sedan ett hål i varje bulle så det blir ett fint hål att stoppa hallonsylten i.

    Gräddas i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.

    Låt svala och ta en tugga och dröm dig bort!