Bild på Mördegskakor
Bild på Mördegskakor
Bild på Mördegskakor
Bild på Mördegskakor
Bild på Mördegskakor

Mördegskakor

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2010-03-11 17:31

Standardrecept på mördegskakor med tre olika smaksättningsförslag.

Vill du inte baka ut kakorna direkt går det bra att frysa in mördegen.

Receptet ger

ca 50
st
kakor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smör rumstempererat
  • 0,5 dl socker
  • 2,75 dl vetemjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 msk kallt vatten

Rubrik

  • Smaksättning 1

Ingrediens

  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom

Rubrik

  • Smaksättning 2

Ingrediens

  • några droppar Dr. Oetker bittermandelarom

Rubrik

  • Smaksättning 3

Ingrediens

  • 1 st äggvita uppvispad
  • Dr. Oetker Golden perlini pensla kakorna med äggvitan och strö över strössel innan gräddning

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt mjöl, potatismjöl, vaniljsocker och ev. smaksättning.

  2. Nyp ihop ingredienserna med fingertopparna så snabbt som möjligt.

  3. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Forma till två rullar som får vila en timme i kylen.

  4. Skär degen i 1/2- cm tjocka skivor och lägg på plåt.

  5. Grädda på 175 grader i 10-12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.