Bild på Nötmaränger  med choklad

Nötmaränger med choklad

Risenta, www.risenta.se
mån, 2010-05-10 20:10

En perfekt avslutning på julmiddagen.
De är så goda att det är svårt att bara ta en.

Foto: Frida Wismar

Receptet ger

10
stora / 20 små
maränger

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 äggvitor
  • 1 ½ dl Risenta rårörsocker
  • 4 - 5 droppar ättika
  • 2 msk kakao
  • 1 påse Risenta nötmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°.

  2. Vispa äggvitorna tillsammans med rårörsocker till hårt skum.

  3. Grovhacka Nötmixen.

  4. Dela upp äggsmeten i två skålar.

  5. Rör ned kakaon i den ena och Nötmixen i den andra.

  6. Vänd sedan ner kakaosmeten i nötsmeten och blanda ytterst lite.

  7. Klicka ut smeten med en liten sked till maränger på plåtar täckta med bakplåtspapper.

  8. Grädda i mitten av ugnen ca 1-1 1/2 timme. Marängerna är klara när de lossnar från plåten.

Vansinnigt goda!!!

Vansinnigt goda!!!

Inte så gott

Inte så gott

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.