Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(13)

Nutella chokolate chip cookies

Dessa småkakor är perfekta, lagom mycket choklad (är det möjligt att det blir för mycket choklad? Hm...), super smarrig fyllning och så spröda. Och ihop med ett glas kall mjölk, ja då är man i himlen.

Vote
(13)

Räcker till ca 24 st cookies

Räcker till...

ca 24 st cookies

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4,8 dl mjöl
  • 3 tsk Maizena
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • ½ tsk havssalt + att strö över kakorna innan gräddning
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 3/4 dl brunfarin strö (brunt socker)
  • 2 ägg rumstempererade
  • 225 g smör rumstempererat
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 dl kakao (byt ut ½ dl mot O´boj för mildare smak)
  • 24 stora tsk Nutella (riktigt kyld eller fryst)
  • 2 dl choklad linser/knappar (själv blandade jag ljus och mörk choklad) + till topping innan gräddning
  1. Klicka Nutella på bakplåtspapper, 24 stycken, med en stor tesked eller liten matsked. Ställ dem i frysen för ca 1 timme.

    Under tiden förbered kakdegen.

    Blanda mjöl, maizena, bikarbonat och salt i en skål och ställ åt sidan.

    Vispa smöret luftigt i ca 2 minuter och sen vispa i sockret i några minuter. Blanda i ägg och vaniljsocker och kakao till en jämn smet. Sist blandar du i mjöl och choklad linserna. Blanda bara tills degen har gått ihop.

    Fördela degen i 24 runda bollar. Lägg dem på en plåt på bakplåtspapper. Tryck in mitten och gör en fördjupning på bollarna. Placera en Nutella klick (som du tagit ut från frysen) i mitten på varje boll och tryck ihop kanterna, stäng in Nutella, och forma till bollar igen. Toppa med några choklad linser och lite havssalt. Ställ bollarna kallt, frys in dem, för 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 175º minst 20 minuter innan kakorna ska gräddas. Innan du ställer plåten i ugnen se till att bollarna inte ligger för nära varandra eftersom dem kommer flyta ut lite under gräddningen.

    Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 minuter. Kakorna ska vara knapriga på kanterna men kännas mjuka i mitten. Det är helt ok eftersom dem kommer fortsätta "gräddas" efter att du har flyttat ut dem ur ugnen, under tiden dem svalnar.

    Låt kakorna vila minst 15 minuter innan servering. Glöm inte ta ett glas kallt mjölk till.