Bild på Påskmakroner

Påskmakroner

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2012-03-08 10:32

Recept på ljuvliga klassiker, som kräver lite tålamod och noggrannhet, men så goda när de väl är klara!

Receptet ger

ca 25-30

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g finmald mandel
  • 3,5 dl florsocker
  • 3 st äggvitor
  • 0,75 dl strösocker
  • 1/2 tsk Dr. Oetker gul hushållsfärg

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 tsk Dr. Oetker Grön eller Gul hushållsfärg
  • 1 tsk Dr. Oetker Pepparmintsarom

Gör så här

  1. Låt äggvitorna stå framme i rumstemperatur några timmar, gärna över natten.

  2. Blanda mandel och florsocker. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt strösocker och fortsätt vispa tills man kan vända bunken upp och ned.
    Vänd ned mandel-massan i äggviteskummet. Blanda samman utan att för mycket luft försvinner. Fördela smeten i en spritspåse med 10 mm slät tyll. Har man ingen spritspåse kan man använda en plastpåse som man klipper ett 10 mm stort hål i.
    Spritsa ut små runda kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  3. Vänta ca 20 min innan gräddning så kakorna får torka lite. Grädda i 160 °C, 20-25 minuter.
    Låt kakorna svalna några minuter innan de försiktigt lossas från papperet.

  4. Para ihop kakorna 2 och 2 efter storlek.

Rubrik

  • Fyllning

Gör så här

  1. Vispa samman smör, florsocker och grädde till en luftig kräm. Färga krämen med valfri hushållsfärg och tillsätt pepparmintsarom.
    Fördela krämen på hälften av makronerna, använd gärna spritspåse till hjälp. Lägg samman med den andra hälften och förvara makronerna i kylen i burk med lock på.

det var ett lätt recsept att

det var ett lätt recsept att följa gillar det skarpt mina barnbarn tyckte det var rolligt att göra dom o att äta också förstås

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.