Bild på Pepparkakor

Pepparkakor

Fenix
ons, 2010-06-23 21:07

Tips:

Pepparkakorna kan förvaras i plastburk eller plåtburk med lock i 1-2 månader i rumstemperatur eller svalare. De kan också frysas, då håller de sig 3-6 månader.

 

Receptet ger

15
st
beroende på strl..

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 300 gram smör
  • 5 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk ingefära malen
  • 2 msk kanel malen
  • 1 msk kryddnejlikor malen
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl vatten
  • 15 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör, socker och sirap till en jämn smet. Använd gärna elvisp när du gör pepparkaksdegen.

  2. Rör sedan ner ingefära, kanel, kryddnejlikor, kardemumma och bikarbonat. Tillsätt sedan vatten och sist mjölet. Använder du inte elvisp - knåda då in mjölet i degen på ett bakbord.

  3. Låt degen ligga i kylskåp minst 1 dygn insvept i folie.

     

    Tag fram en bit i taget av degen och kavla ut den tunn på ett bakbord. Tag ut kakor med mått och lägg på kalla smorda plåtar eller med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader i 4-5 minuter.

  4. Kavla ut pepparkaksdegen tunt och använd pepparkaksformar

  5. Lägg pepparkakorna på en smord plåt (eller använd bakplåtspapper) och grädda dem därefter i ugnen.

jag hatar att det ska liga i

jag hatar att det ska liga i ett dygn i frysen

hur lenge i ungnen

hur lenge i ungnen

Hur mycket kardemumma ska det

Hur mycket kardemumma ska det vara?

det låter väldigt got

det låter väldigt got

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.