Bild på Pepparkakor
Bild på Pepparkakor
Bild på Pepparkakor
Bild på Pepparkakor
Bild på Pepparkakor
Bild på Pepparkakor
Bild på Pepparkakor
Bild på Pepparkakor

Pepparkakor

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2010-03-02 19:21

Tänk på att pepparkaksdegen skall stå och dra över natten, därför kräver receptet lite planering.

Receptet ger

ca 250
st
kakor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 300 g smör eller margarin
  • 1,5 dl sirap
  • 4 dl socker
  • 2 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 13 dl vetemjöl
  • 1 påse Dr. Oetker pepparkakskryddor
  • 1 påse Dr. Oetker hackad mandel
  • 3 st ägg
  • 100 g Dr. Oetker Apelsinskal

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • Dr. Oetker kristyr i valfri färg

Gör så här

  1. Koka upp smör eller margarin, sirap och socker. Låt det svalna och tillsätt äggen.

  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, mandel, apelsinskal och pepparkakskryddor. Rör ner detta i smeten.

  3. Knåda degen kraftigt och rulla den till tjocka stänger ( 5 cm i diamater). Ställ degen kallt till dagen därpå.

  4. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Skär degen i tunna skivor eller kavla ut den tunnt och ta ut pepparkakorna med hjälp av formar.

  5. Grädda kakorna i 180 grader ca 5-8 minuter.

ljuvligt goda ;)

ljuvligt goda ;)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.