Bild på Pepparkaksbiscotti
Bild på Pepparkaksbiscotti

Pepparkaksbiscotti

sarahbakar
sön, 2010-11-28 22:12

Jättegoda skorpor med smak av pepparkaka.

Passar bra i en liten burk eller cellofanpåse som värdinnegåva.

Receptet ger

40
st
Cirka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 2 tsk ingefära Malen
  • 2 tsk kanel Malen
  • ½ tsk Kryddnejlika Malen
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚.

    Rör smör och socker poröst.

    Tillsätt ägg ett i taget.  

    Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeter.

    Arbeta ihop till en slät deg.

     

  2. Rulla ut till tre längder, lägg på smord plåt eller använd bakplåtspapper.

    Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen.

     

  3. Ta ut plåten och stäng av värmen.

    Skär längderna i sneda bitar, ca 2 ca breda.

    Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt stå i eftervärmen tills de är torra och knapriga.

Jätte enkla att göra och

Jätte enkla att göra och mycket goda :) Roliga att ge bort i jul :)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.