Bild på Perfekta maränger

Perfekta maränger

Stina
tis, 2010-05-18 16:49

Dessa maränger är precis som de köpta, i både konsistens och smak!

Receptet ger

ca. 40
st
maränger

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Marängsmet

Ingrediens

  • 3 st äggvitor
  • 3 dl florsocker

Gör så här

  1. Lägg äggvitorna i en rostfri bunke och vispa med elvisp till ett hårt skum. (Viktigt att ingen äggula kommer med för att den är fet och då kommer du inte att få ett vitt skum!)

  2. Tillsätt florsockret och vispa tills dess att du kan vända bunken upp och ner utan att skummet ramlar ut.

  3. Spritsa eller klicka ut skummet på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda på 125 grader i ca. 40 minuter eller tills dess att marängerna är torra på undersidan. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Förvara torrt, gärna i en kakburk.

    LYCKA TILL!

Tips

Några droppar citron saft binder äggvitan bättre. även efter sockret är tillsat, till de som inte lyckats få smeten fast

lätt att göra

lätt att göra

Fick 21 stycken!!

Fick 21 stycken!!

fick 61 st maränger:)

4

fick 61 st maränger:)

de var goda också :):)

4

de var goda också :):)

Jag behövde inte vispa så

4

Jag behövde inte vispa så läge men ett tips häll i strösockret lite i taget och blanda samtidigt då blir det hårt och klicka ut lite i taget på plåten

syper goda MVH cts

syper goda MVH cts

Jag kan inte jag har vispat i

Jag kan inte jag har vispat i 2 timmar min kommpis säger att det ska vara vanligt socker??

ska nog testa!!

ska nog testa!!

De blev ihåliga och jättegoda

3

De blev ihåliga och jättegoda :) 40 minuter blev jättebra :) Svåra att spritsa dock...

vi ska baka dåm blir säkert

vi ska baka dåm blir säkert goda:)

bra

bra

vi har inte bakat ännu men vi

vi har inte bakat ännu men vi kommer att älska den
(puss)

40st??? vi fick 20 lagom

40st??? vi fick 20 lagom

hur länge ska man vispa när

hur länge ska man vispa när man har tillsatt florsockrett ?

I sådär en 10 timmar :)

I sådär en 10 timmar :)

DOM ÄR SUPER DUPER TRUBBEL

DOM ÄR SUPER DUPER TRUBBEL GGGOOOOOOOOOOOODDDDDAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.