Bild på Polkamaränger

Polkamaränger

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2010-03-19 18:03

Tips!

Blir mums att doppa botten i mörk choklad. Byt ut färg och arom mot tex. vaniljarom och smält choklad!

Här nedan finner ni vårt recept på polkamaränger:

 

Receptet ger

20
små
maränger, eller 10 stora.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 st äggvitor
  • 3,25 dl socker

Rubrik

  • Smaksättning

Ingrediens

  • 1 krm Dr. Oetker pepparmintarom
  • några droppar Dr. Oetker röd hushållsfärg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130 grader.

  2. Smält socker och äggvita i vattenbad*, blandningen skall bli 65 grader.

    *Med vattenbad menas att man hettar upp vatten i en kastrull, på den ställer man en rostfri bunke i vilken tillagningen sker. Bunken måste täcka kastrullen helt, för att inte ånga ska få kontakt med råvaran.

  3. Vispa hårt med elvisp, det skall bli en seg vit massa. Vänd ner pepparmintsarom och hushållsfärg så att det smeten blir marmorerad.

  4. Klicka eller spritsa ut toppar på bakplåtspapperstäckt plåt.

  5. Grädda på 130g i 40-60 minuter. De skall vara sega inuti och torra utanpå.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.