Bild på Punschbiskvier

Punschbiskvier

Lasse
tis, 2010-06-22 20:30

Festlig och mäktig kaka som verkligen lyser upp på kakfatet

Receptet ger

30
st

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Bottnar

Ingrediens

  • 200 gram mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 2 st äggvitor

Rubrik

  • Smörkräm

Ingrediens

  • 100 gram smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 st äggula
  • 2 msk Punsch, alt Likör T.e.x. Baileys

Rubrik

  • Toppning

Ingrediens

  • 150 gram vit blockchoklad Alt. Lindt Vit Choklad
  • burk Dr Oetker Nonpareille
  • burk Dr. Oetker Golden perlini

Gör så här

  1. 1. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Spritsa ut små klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten  ugnen i ca 10 minuter.

  2. 2. Ta loss kakorna från bakplåtspappret när de svalnat och lägg dem på bakgaller för att kallna.

  3. 3. Vispa samman mjukt smör, florsocker,ägggula och punsch alt. likören till en smörkräm.

  4. 4. Bred en klick av smörkrämmen på undersidan av kakorna och forma till en topp. Ställ kakorna i kylen så att smörkrämen stelnar.

  5. 5. Bryt chokladen i bitar och lägg i en tekopp eller liten skål. Smält i mikron ca 1 1/2 - 2 minuter.

  6. 6. Doppa kakorna i chokladen så att smörkrämen täcks över. Dekorera med Nonpareille och Golden Perlini efter behag. Låt stå svalt därefter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.