Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Rainbow Macarons med vit chokladganache

Färgsprakande makroner med härligt len fyllning, toppade med Rainbow mix strössel från Dr. Oetker.

Här kommer vårt recept på Rainbow Macarons!

Vote
(12)

Räcker till 20-25 st makroner

Räcker till...

20-25 st makroner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st äggvitor från medelstora ägg rumstempererade
  • 50 g socker
  • 100 g mandelmjöl
  • 200 g florsocker
  • Dr. Oetker Koncentrated Colours
Vit chokladganache
  • 400 g vit choklad
  • 120 g grädde
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljarom
Dekoration
  • 200 g vit choklad
  • Dr. Oetker Rainbow mix
  1. Förberedelse: Ta ut äggvitorna ur kylskåpet en timme innan användning. 

  2. Vispa äggvitorna luftigt. Tillsätt socker och fortsätt vispa till en styv smet. Blanda mandelmjöl och florsocker i en skål och vänd ner i äggsmeten. Blanda så att smeten blir jämn. Färga till sist smeten med några droppar färg. Vill du ha många olika färger delar du bara upp smeten först och färgar var del för sig.

  3. Fyll en spritspåse med markronsmet. Tyllen ska vara 10 mm och rund. Det går annars bra att använda en plastpåse som du klipper ett litet håll i toppen av. Spritsa små runda kakor på en bakpappersklädd plåt. Det är viktigt att du håller spritspåsen lodrätt ner mot plåten.

  4. Låt makronsmeten torka i 20 minuter innan gräddning. På så vis stelnar ytan och man undviker sprickor. Grädda makronerna i 15-20 minuter i 160° C varmluft. Låt makronerna vila ett par minuter, innan du tar loss dem från bakplåtspappret och lägger de för att svalna på ett galler.

  5. Chokladganache: Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Tillsätt vaniljarom och rör till en blank klumpfri smet. Låt ganachen svalna helt tills den har satt sig. Nedkylningen tar omkring 2 timmar, (i en skål). Lägg ett ark plastfolie rakt på ganachen för att undvika skinn. Alternativt kan massan hällas i en fryspåse som sedan stängs och placeras platt i kylskåp. Det förkortar väntetiden. Fyll en spritspåse med rund tyll på 1 cm med den kalla ganachen.

  6. Montering: Spritsa generöst med ganache på hälften av makronerna så ganachen nästan når kanterna. Lägg en annan makron på toppen och pressa försiktigt ihop dem.  

  7. Doppa varje makron i smält vit choklad så att chokladen täcker en tredjedel. Strössla med Rainbow mix och låt stelna.